logo Frida Hansson | Webbdesigner

USA: Orlando – Disney Hollywood Studios

Vår andra dag i Orlando. Frukost ca 07.30 och bussen åkte mot Disney vid 8.30. Denna dag spenderade vi mestadels i Hollywood Studios, men också i Disney Downtown (shoppingpark) och Magic Kingdom (för fyrverkerierna).

Det första vi gjorde när vi kom till Hollywood Studios var att gå mot Star Wars-attraktionen. Joakim såg fram emot detta enormt. Och vad häftig den va!!! Man flög åt alla håll och kanter, det kändes som att man styrde skeppet :D Fruktansvärt roligt!

Efter Star Wars gick vi mot två andra attraktioner. Den första vi gick till var Rock ‘n’ Roller Coaster och denna visste vi skulle vara populär, så vi gick dit för att hämta ett ”Fast Pass”. Ett fast pass fungerar på så sätt att man reserverar en garanterad plats vid ett senare tillfälle. Istället för att stå i kö i ca 60 minuter kan man alltså hämta sig en biljett för att åka attraktionen inom 5-10 minuter om ca 2 timmar. Ett utmärkt system faktiskt som jag tycker våra svenska nöjesparker borde satsa på! :)

Så efter att ordnat garanterade platser på Rock ‘n’ Roller Coaster gick vi mot The Twilight Zone Tower of Terror. Denna attraktion åkte vi på direkten. Men fick tyvärr vänta i kanske 30 minuter. Jag kan lova att det var värt det! Det handlar egentligen om att dem skrämmer upp en om att det spökar på hotellet (läs: hissen). Så när dem skrämt upp en tillräckligt får man gå in och sätta sig i ett rum (läs: hissen). Spänna fast säkerhetsbältet och sedan åker man på en riktigt rolig resa! Haha! :D Upp, ner, upp, ner, upp, ner. Jag kunde inte sluta skratta!

Efter vi åkt ”hissen” gick vi längs gatorna och tittade. Vi hann inte med så mycket innan vi skulle gå bort mot Rock ‘n’ Roller Coaster igen. Vi anade att denna attraktion skulle gå fort, men lite oförberedd var jag allt på att det skulle snurra runt och upp och ner…. Men roligt var det såklart! Riktigt kul! :D Däremot så var jag orolig för min kameraväska som jag höll fast mellan mina fötter på golvet. Den kunde ha halkat ur…

Sedan hamnade vi på Disney Animation. Där fick vi se animatörer/tecknare som satt och jobbade (på riktigt). Det var häftigt att få se! Sedan fanns det en lektion i hur man ritar och den ville jag definitivt gå på! Vi behövde inte ens stå i kö för detta, då vi var de två sista in i salen. Dock fick vi inte sitta tillsammans men det gick såklart bra ändå. Alla inne i salen fick varsin penna och varsitt papper. Sedan fick vi rita efter animatören, vi såg på en stor skärm vad han ritade för något. Allt började med att vi fick rita en cirkel, sen var det bara att följa efter honom i olika steg. Till slut så fick vi fram resultatet: Toker i Snövit och de sju små dvärgarna! :D Joakim var så stolt, han lyckades  till och med för en gångs skull. Som han själv sa: ”Det blev ingen streckgubbe!” :D

Vi fick såklart behålla våra skisser. Och efter det så hamnade vi i en shop där de sålde riktiga Disney-tavlor (av animatörerna som arbetar för Disney). Så självklart fick det följa med en tavla hem. Kanske kan bli värt något en dag! ;)

Vi hann även med Muppet Vision 3D och Legend of Captain Jack Sparrow.

På senare eftermiddagen tog vi oss till Downtown Disney. En hel park med bara Disney-affärer och restauranger. Perfekt för barnfamiljerna efter en hel dags åkande! Där finns världens största Disneybutik: World of Disney. Sen finns det LEGO Imagination City och utanför där fanns massvis med Disneyfigurer gjorda i LEGO. Bibbidi Bobbidi Boutique finns där också, där kan barn få bli förvandlade till små söta prinsessor :)

Vi besökte bara World of Disney och efter det gick vi till Planet Hollywood och åt mat. Jag åt nog den godaste pastan med skaldjur någonsin där!! :) Eller så var det bara att jag var hungrig :P

På kvällen åkte vi till Magic Kingdom (igen) för fyrverkerierna. Det var verkligen värt stressen. Att få stå där framför slottet, höra den fina musiken och se allt glittra. Det fick mig att börja gråta :) Det hela inleddes med ett parad, magiskt var det i mörkret! Sedan visade dom olika filmklipp från olika Disneyfilmer PÅ slottet. Så slottet ändrade skepnad hela tiden. Men såklart var det bästa fyrverkerierna. Det var ett  lååångt fyrverkeri. Och tänk då att dom gör samma sak VARJE kväll, i VARJE park. Helt sjukt. Så efter att ha sett detta fina så förstår man varför dom kan ta betalt :)

130910-1 Monsters Inc vid entrén. Gjorda av blommor och buskar.

130910-2 Inne på Hollywood Studios.

130910-3 Gata inne på Hollywood Studios. Som taget ur en film.

130910-4 Star Wars!

130910-5 Joakim var bara tvungen att prova ;)

130910-6 Hollywood Studios.

130910-7 The Twilight Zone Tower of Terror.

130910-8 Disney Animation!

130910-9 En animatör arbetar.

130910-10 Vi fick träffa Musse Pigg :)

130910-11 Ritkurs!

130910-12 Gata/scen.

130910-13 Jag vid en av gatorna som taget ur en film.

130910-14 Lightning McQueen och Mater :D

130910-15 World of Disney! Stitch ”spottade” på folk, därav att det är blött på trottoaren! :)

130910-16 Inne på World Of Disney.

130910-17
Fullt med folk inne på Magic Kingdom på kvällen. Väntandes på paraden och fyrverkerierna.

130910-18 Tingeling i paraden. Nu har det blivit mörkt.

130910-19 Alice i underlandet och en glada katten.

130910-20 Fyrverkerierna har börjat!!! :)

130910-21 Många härliga färger mot slottet.

130910-22 Men rosa var nog den finaste färgen.

130910-23 Och detta blev den bästa bilden på hela kvällen. Finalen på fyrverkerierna!

Här är två filmer från kvällen på Magic Kingdom (kommentera gärna om ni har problem att se filmerna):

 

 • Malin says:

  Posted: 11 september, 2013


  Fantastiska bilder! Speciellt den sista ;) Svara

  • Zerendipity replies:

   Posted: 16 september, 2013


   Malin: Eller huuur! :D Svara

    

 • ❥ Daniella Järpenberg says:

  Posted: 12 september, 2013


  herregud, det där måste ha varit coolt! :) Svara

  • Zerendipity replies:

   Posted: 16 september, 2013


   Daniella: Supercoolt :D Svara

    

 • Anna says:

  Posted: 13 september, 2013


  Wow!! Vi måste verkligen åka dit med vår lilla disneyfantast :-) Blir förmodligen bröllopsfest där snart så då får man väl passa på att ta lite semester :-) Kram Svara

  • Zerendipity replies:

   Posted: 16 september, 2013


   Anna: Ja det måste ni ju absolut göra :) Låter som en bra ide att ha bröllopsfest där! Svara

    

 • Sarah says:

  Posted: 16 september, 2013


  oh!! underbara bilder, jag riktigt känner hur roligt man har. Svara

 •  

  Namn*

  E-post*

  Hemsida

  Kommentar*

  Information

  Postad: 11 september, 2013

  Av:

  Kommentarer: 7

  Postad i kategori

  5. Orlando, Disney, Orlando, Resa, USA