logo Frida Hansson | Webbdesigner

USA: Orlando – Disney Epcot

Vår tredje dag i Orlando spenderades på Disney’s Epcot. Detta går väl att jämföra med Universeum lite grann. Det var mycket man fick prova, framtida teknikprylar. Sen var det mycket rymdrelaterade saker, men också ett stort akvarium där det fanns hajar, sköldpaddor etc. Jag hade aldrig sett en sköldpadda innan faktiskt. Inte en SÅDAN stor i varje fall. Trodde inte mina ögon först :)

Vi åkte såklart en hel del åkattraktioner. I en åkattraktion fick vi sitta i ett rymdskepp för att ”åka till Mars”. Vi trodde inte det skulle vara så farligt… och det var den egentligen inte. Men när vi väl satt där inne och kände hur väggen framför oss kom närmre och närmre. Njaa… lite panik fick vi allt :) Joakim vill inte åka den igen ! :)

Med åkattraktionen Soarin’ fick vi flyga som i en luftballong över kända städer i världen. Härlig känsla! Häftigt var det att åka Test Track sponsrat av Chevrolet – här fick vi designa vår egna bil för att sedan teståka den (i kurvor, i backning osv). På slutet vi fick åka superfort. Riktigt roligt! Efteråt kom vi ut till en stor utställningshall. Här fanns det många fina bilar (du hade inte varit imponerad mamma ;) ).

Där stod min bil. Min lilla Bumblebee! För er som inte vet så är det en Cheverolet Camaro. Det var kö (!!!) för att provsitta den. Haha! :) Men jag gjorde det! Bild finns längre ner!

Det vi spenderade mest tid på under dagen var att gå runt bland de olika länder som fanns uppbyggda i parken. Här fanns Mexico, Norge, Kina, Tyskland, Italien, Japan, Marocko, Frankrike, Storbritannien och Kanada. Så nu kan jag checka av dessa länder med ;)

Vi var ju såklart tvungna att besöka Norge :) Så här åkte vi ”Maelstrom” och fick syn på troll. Hmm… visste inte att det fanns troll i Norge? ;)

När vi fick syn på Tyskland så var det ju självklart att vi skulle äta där! Så det blev tysk buffé med bland annat sauerkraut! :) Mumsigt! Und ein maß bier!

130925-1 Spaceship Earth

130925-11 Joakim och jag designar vår egna bil!

130925-10 Min älskling – Cheverolet Camaro

130925-2 Jag i Marocko (mobilbild, jag håller ju i systemkameran ;) )

130925-3 Joakim

130925-4 Vikingar i Norge

130925-5 En svensk Viking :)

130925-6 Jag har varit i Kina! Shoho ;)

130925-7 Biergaten! :)

130925-8 Mötte Törnrosa

130925-9 Pariiiis

 

Namn*

E-post*

Hemsida

Kommentar*

Information

Postad: 30 september, 2013

Av:

Kommentarer: 0

Postad i kategori

5. Orlando