logo Frida Hansson | Webbdesigner

Instagram – en introduktion

120428

För lite över ett år sedan började jag använda Instagram. Flera bekanta till mig började tidigare. Medan närmre vänner och släktingar har börjat använda Instagram alldeles nyligen.

Vad är då Instagram? Jo, Instagram är en mobilapplikation för fotodelning. Här kan du ta ett kort för att sedan lägga på ett filter (blir en slags effekt på bilden), skriva en kort beskrivning av vad bilden föreställer för att sedan posta bilden och dela med alla dina vänner.

Är ni medlemmar på Twitter så går det naturligtvis att publicera detta på din Twitter också. Du kryssar bara i att du vill publicera det där. Fler ställen ni kan välja att publicera era bilder på: Facebook, Foursquare, Tumblr, Flickr och Posterous.

Vill ni enbart dela med er av era bilder till era närmsta? Välj då att ha ett privat konto. Då kan bara de som har fått tillåtelse av dig att följa dig se dina bilder. Dvs, de personer du inte vill ska se, ser inte.

Men vill du däremot nå ut med ditt budskap till många människor? Då är ett tips att använda Hashtags (#). En Hashtag är enkelt förklarat ett sätt att kategorisera dina bilder på. Har du tagit en bild på en blomma, skriv då #blomma (alternativt #flower). På så sätt HITTAR andra människor din bild genom att söka på just ordet blomma. Det går naturligtvis att använda sig av flera Hashtags. T.ex. om din blomma är en tulpan. skriv då #blomma #tulpan (alternativt #flower #tulip).

Hoppas att ni har fått lite mer förståelse till vad Instagram är för något. Vill ni veta något mer, fråga!

Följ mig på Instagram: Zerendipity

 

Namn*

E-post*

Hemsida

Kommentar*

Information

Postad: 28 april, 2012

Av:

Kommentarer: 0

Post Tags

Postad i kategori

Dagligt, Instagram