logo Frida Hansson | Webbdesigner

Avläsning 1

20130211-214035.jpg

Idag var jag återigen på hudkliniken. Personalen börjar nästan känna igen mig nu :) Sjuksköterskan kollade i varje fall på min rygg idag. Hon blev lite chockad först och fick därför kalla på läkaren. Läkaren hjälpte henne med att bedöma hur pass illa det var. Jag hade reagerat på ca 4-5 olika ämnen och 2 av dem (finns olika stadier av hur illa det är) fick jag reda på idag: Nickel och Kobolt. Nickel visste jag egentligen redan, men nu är det verkligen bekräftat i alla fall.

Det var dock en chock vad gäller kobolt. Jag hade ingen aning om vad det var för något. Men tydligen så används det i olika legeringar, som torkmedel i tryckfärg, lack och lackfärger. Det används också som härdare i polyetenplast. Kobolt finns även i vitamin B12 och i torrfoder (kattmaten).

Hurra, verkligen… Eller inte. Men på fredag ska jag få träffa läkaren igen, och då kommer hon att hjälpa mig med hur jag ska hantera detta. Har ni några smarta frågor som ni tycker jag ska ställa? Jag har inga bra på lager än så länge.

 

 • Linnéa says:

  Posted: 13 februari, 2013


  Men oj, kobolt!? Har man ju aldrg hört talas om alltså. Men det verkar väl vara något som är hyffsat enkelt att undvika iaf? Kanske jobbigare med nickel då? Svara

  • Zerendipity replies:

   Posted: 14 februari, 2013


   Linnéa: Nickel visste jag om sedan tidigare, men har inte brytt mig så mycket om det. Men kobolt är jag faktiskt lite orolig för. Återstår att se imorgon vad läkaren säger. Hon kanske har lite råd jag ska följa. Kobolt är ju i olika plastmaterial, så ja... det kan ju egentligen finnas överallt. Jag får se imorgon i alla fall! :D Skönt det! Svara

    

   

  Namn*

  E-post*

  Hemsida

  Kommentar*

  Information

  Postad: 11 februari, 2013

  Av:

  Kommentarer: 2

  Post Tags

  Postad i kategori

  Dagligt