logo Frida Hansson | Webbdesigner

8 månaderskontroll

Igår var vi på en något tidig 8 månaderskontroll. Hon blir ju 8 månader den 22a. Men allt gick bra och hon växer mycket. Här kommer en liten uppdatering:

★ Hon äter numer vanlig mat, gröt och frukt. Målen är ungefär vid 07.00, 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 och 21.00. Vissa dagar utesluts målet vid 10.00 och ibland det sista :)

  

★ Hon har god aptit och äter det mesta. Hon var skeptisk till potatis i början, men med lite fruktpuré gick det ner. Men nu har hon vant sig och kan äta utan puré. 

 

★ Som ni förstår ammar jag inte längre. Det blev så per automatik nästan i och med introduktionen till mat. Känns rätt skönt faktiskt att slippa hänga fram bröstet, haha! Men samtidigt var det ju en mysig stund. Nu passar jag på och myser med henne när hon får sin morgonvälling :)

 

★ De senaste dagarna har varit gnälliga. Vet inte vad det beror på. Men behöver ingen förklaring heller. Men gissar att det kan vara tänder på gång. Hon är väldigt mammig och skriker så fort jag lämnar rummet. 

 

★ Hon föredrar att sitta. Detta tränade vi med henne under julledigheten och efter ett par dagar satt hon nästan själv. Hon kryper inte än utan kanar bakåt. Då blir hon arg och ger upp efter ett tag. Så efter ett tag låter vi henne sitta istället. MYCKET roligare. ;)

 

★ Hon jollrar för fullt emellanåt och testar sin röst med glädjeskrik. ”Gege” är favoritordet just nu :)

 

★ Under mellandagarna lät vi henne börja sova i sitt egna rum i sin spjälsäng. Det går kanon. Hon vaknar av att nappen trillar ut några gånger på nätterna. Men annars sover hon mestadels som en prinsessa från kl 20.00-07.00 ca.

 

★ Hon väger nu strax över 8 kg (stora tjejen) och är 69 cm. Vilket betyder att hon kan ha storlek 68-74 på kläder, dock börjar pyjamasarna bli något små i storlek 68.

★ Vi började på babysim i lördags. S älskade det! Hon sprattlade för fullt! :) En mysig stund för Joakim och S då jag själv inte kan bada i klor pga mitt eksem. Men titta på och ta kort kan jag göra! :) Tyvärr får jag inte dela med mig så mycket av bilderna här eftersom att det finns andra barn och föräldrar med på bilderna/filmerna.

 

 • Anne says:

  Posted: 14 januari, 2016


  Mosters kärlek!snart får jag busa med tjejjen igen!♥♥♥ Svara

 • Mamma says:

  Posted: 14 januari, 2016


  Mormors underbara lilla tjej! ❤️❤️❤️ Svara

 • Ida Moritz says:

  Posted: 15 januari, 2016


  Shit va tiden går fort redan 8 mån. Kul d ska bli å träffas Imon ❤️ Svara

 •  

  Namn*

  E-post*

  Hemsida

  Kommentar*

  Information

  Postad: 13 januari, 2016

  Av:

  Kommentarer: 3

  Postad i kategori

  Dagligt, Lilla S